Sistem alarmare antiincendiu

 

 

Instalarea unui sistem de alarmă în caz de incendiu vă asigura certitudinea unei bune investiţii. Sistemul modular, flexibil şi puternic poate fi utilizat cu încredere în orice aplicaţie
Sistemul integrat o soluţie completă de securitate împotriva incendiului, de la izbucnirea incendiului până la evacuarea organizată a persoanelor aflate  în clădire.

Detectorii profesionali sunt, cunoscuţi pentru acurateţe în funcţionare, indică locul exact de declanşare a incendiului.

Echipamente periferice, precum sirene şi lămpi de avertizare, pot fi utilizate pentru a indica diferitele evenimente, astfel sistemul poate anunţa automat dispeceratul de pompieri sau poate transmite mesaje preînregistrate de evacuare. Sistemul de evacuare vocală poate transmite mesaje doar în zona afectată sau în întreaga clădire. Se pot folosi diferite mesaje de alarmare speciale pentru a informa echipaje de intervenţie externe.

Detectia si semnalizarea incendiului trebuie sa se faca din faza incipienta, atunci cand incepe sa se emane fum, dar focul nu a aparut inca. De aceea, un sistem antiincendiu trebuie sa aiba in compunere detectori de fum montati pe tavan, care declanseaza alarma inainte de aparitia focului si care permit sa se ia primele masuri pentru a elimina posibilele focare de incendiu.
Sistemele de detectie si semnalizare a incendiilor diminueaza si chiar pot elimina pagubele unui incendiu prin alertarea personalului avizat asupra riscului aparitiei acestuia.
Un sistem de detectie si semnalizare a incendiilor poate micsora si prima de asigurare a obiectivului protejat. Un sistem de detectie si semnalizare a incendiilor va avea urmatoarele functii:
• va controla in permanenta detectoarele de fum aferente sistemului
• va declansa alarma in momentul in care unul sau mai multe detectoare vor detecta posibilitatea aparitiei unui incendiu
• va semnaliza optic si acustic evenimentele aparute

 

Un sistem de detectie al incendiului va fi compus din:

  • centrala de incendiu
  • detectoare de fum, temperatura, gaz
  • butoane de urgenta pentru declansarea imediata a alarmei
  • dispozitive de semnalizare acustica (sirene interioare/exterioare) si optica (flash-uri)

Societatea noastra este autorizata de IGSU pentru instalarea, verificarea/intretinerea si proiectarea sistemelor de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu.

Login